onsdag den 7. juli 2010

Kulinariske sprogforbistringer

Det har været en sindssygt oprivende dag i luftrummet, læs mere om dette på Christians blog, hele jordholdet har siddet på nåle hele eftermiddagen mens piloterne kæmpede sig igennem meget omskiftelige vejrforhold, bjerge med toppe indhyllet i skyer og masser af trafik i de få termikbobler som var at finde.

Men jeg vil hellere fortælle om Det slovakisk køkken, for det er meget vanskeligt at sige hvad det egentlig er. Man kan få det meste her, men for det meste (!) får man ikke det man tror man har bestilt. Det viser sig at bagte kartofler hernede faktisk er stegte - efter sigende en konsekvens af en statsautoriseret oversættelsesfejl. Temachef Ole Arndt og jeg bestilte en cheeseburger og fik netop det, en burger med ost og ingen kød. Men måske meget logisk, bare uvant. Salat som tilbehør kan betyde hvad som helst, f.eks. bruger de meget revet rødbede og revet løg, samt - mindre interessant - dåsemejs og ditto ærter.
Den gode nyhed er at en pastaret stadig er en pastaret, her får man hvad man forventer. Vi har nu to gange været på en mexirestaurant, men det eneste mexiagtige nogen har prøvet er en chili con carne som var ved at sende de hårdtprøvede piloter med jetfart op i stratosfæren - den var stærk! Heldigvis koster en stor fadøl godt en Euro, så lindringen er ofte nær. Oksekød er relativt dyrt her, men stadig billigt efter danske forhold, alt andet kød og fisk er decideret billigt.
I øvrigt er her et stort udvalg af spiritus, heriblandt mange mærker vi aldrig ser i Danmark - sjældent har jeg set så mange vodkamærker, de fleste til fantasipriser i en af de lokale supermakeder. En dag må jeg have en cognac til aftenkaffen.. :-)

I morgen ser vejret ret godt ud flyvemæssigt, så vi ser frem til en stor opgave, en stor sag for store piloter, måske en 500km/5timer?? Stay tuned... !

Ingen kommentarer:

Send en kommentar